Welke edelstenen horen bij welk chakra punt?

Chakra's en edelstenen zijn al eeuwenlang met elkaar verbonden. De oude Indiase geneeskunde van Ayurveda beschrijft zeven belangrijke energiecentra in het lichaam die verantwoordelijk zijn voor ons welzijn. Elk van deze chakra's correspondeert met specifieke organen en emotionele toestanden. Edelstenen worden gebruikt om de chakra's te helpen balanceren en blokkades op te heffen. In deze blog gaan we in op welke edelstenen passen bij welke chakra punten.

Ons lichaam bestaat uit zeven belangrijke energiecentra die verantwoordelijk zijn voor het reguleren van onze emotionele, fysieke en spirituele welzijn. Deze energiecentra worden chakra's genoemd en elk heeft een eigen kleur, vibratie en eigenschappen die het kan beïnvloeden. Door het gebruik van edelstenen kunnen we de chakra's helpen balanceren en blokkades opheffen. In deze blog gaan we dieper in op elke chakra en de edelstenen die daarbij horen.

 

De Eerste Chakra: Wortel Chakra

Het wortelchakra bevindt zich aan de basis van de wervelkolom en wordt geassocieerd met de kleur rood. Dit chakra is verantwoordelijk voor ons gevoel van veiligheid en gronding. Edelstenen die worden gebruikt om het wortelchakra te ondersteunen en balanceren, zijn onder andere rode jaspis, zwarte onyx en hematiet.

 

De Tweede Chakra: Sacraal Chakra 

Het sacraal chakra bevindt zich net onder de navel en is geassocieerd met de kleur oranje. Dit chakra is verantwoordelijk voor onze creativiteit, seksualiteit en emoties. Edelstenen die worden gebruikt om het sacrale chakra te ondersteunen en balanceren, zijn onder andere oranje calciet, carneool en maansteen.

 

De Derde Chakra: Zonnevlecht Chakra

Het zonnevlechtchakra bevindt zich net boven de navel en is geassocieerd met de kleur geel. Dit chakra is verantwoordelijk voor ons zelfvertrouwen en eigenwaarde. Edelstenen die worden gebruikt om het zonnevlechtchakra te ondersteunen en balanceren, zijn onder andere gele jaspis, tijgeroog en citrien.

 

De Vierde Chakra: Hart Chakra

Het hartchakra bevindt zich in het midden van de borst en is geassocieerd met de kleur groen. Dit chakra is verantwoordelijk voor ons vermogen om liefde te geven en te ontvangen. Edelstenen die worden gebruikt om het hartchakra te ondersteunen en balanceren, zijn onder andere rozenkwarts, groene aventurijn en smaragd.

 

De Vijfde Chakra: Keel Chakra

Het keelchakra bevindt zich in de keel en is geassocieerd met de kleur blauw. Dit chakra is verantwoordelijk voor onze communicatie en ons vermogen om onszelf uit te drukken. Edelstenen die worden gebruikt om het keelchakra te ondersteunen en balanceren, zijn onder andere aquamarijn, blauwe chalcedoon en lapis lazuli.

 

De zesde Chakra - Derde oog chakra

Het 6e chakra, ook wel bekend als het derde oog chakra, is gelegen in het midden van het voorhoofd. Dit chakra wordt geassocieerd met intuïtie, wijsheid en verbeeldingskracht. Mensen met een gebalanceerd 6e chakra hebben een sterk intuïtief vermogen en kunnen gemakkelijk visualiseren. Edelstenen die vaak geassocieerd worden met het 6e chakra zijn lapis lazuli, amethist en sodaliet.

 

 

Het zevende Chakra - Kruinchakra

Het 7e chakra, ook wel bekend als het kruinchakra, is gelegen bovenop het hoofd en wordt geassocieerd met spiritualiteit en verbinding met het universum. Mensen met een gebalanceerd 7e chakra ervaren een gevoel van vrede en harmonie en hebben een diepe verbinding met het goddelijke. Edelstenen die vaak geassocieerd worden met het 7e chakra zijn amethist, bergkristal en seleniet.

 

Kleine waarschuwing

Chakra's en edelstenen zijn nauw met elkaar verbonden en kunnen samen een krachtige tool zijn om balans en harmonie in het leven te brengen. Door te werken aan het balanceren van de chakra's met de juiste edelstenen, kunnen we onze fysieke en emotionele gezondheid verbeteren en ons spirituele pad versterken. Het is belangrijk om te onthouden dat edelstenen nooit een vervanging zijn voor professionele medische behandeling, maar kunnen helpen als aanvullende ondersteuning voor een gezonde levensstijl. Ben je geinteresseerd in chakra edelstenen en sieraden dan kun je deze vinden in onze webshop