Vriendschaps cadeautjes

Wil je een vriend of vriendin laten zien hoeveel hij / zij voor jou betekent? Dan kun je dit eens laten zien door een vriendschapskadootje. We vertellen je graag meer over verschillende mogelijkheden en de betekenis ervan. Welk kado geef je jouw (beste) vriend?

Vriendschap is een van de belangrijkste zaken van de wereld. Je vrienden zijn daarom vaak de belangrijke personen in je leven. Je kunt ze vertrouwen, ze zullen altijd voor je klaar staan en ook gelukkige momenten in je leven zal je met ze delen. Omdat jullie zoveel met elkaar delen weten jullie ook bijna alles van elkaar. Wil je daarom een vriend of vriendin laten weten hoe belangrijk hij/zij voor je is? Geef ze dan eens een vriendschapskado, een kado met een bijzondere betekenis.

 

Vriendschapsboeddha

Boeddha is een bekend gelukssymbool. Boeddha is er ook in een beeld dat speciaal staat voor vriendschap en geluk, namelijk de vriendschapsboeddha. Dit zijn 2 boeddha's die elkaar omhelzen en vasthouden. Dit is een symbool wat voorkomt in het Chinese boeddhisme. Deze boeddha's hebben als belangrijkste kenmerken de dikke buik en het kale hoofd. 

 

Vriendschap- of familiekring

Ook in de Mexicaanse kultuur is er een beeld dat vriendschap of famlie symboliseert. Al bij de oude maya's werden zogenaamde vriendencirkels of familiecirkels gebruikt. Deze personen staan met 3 of meer personen in een cirkel. In het midden brandt een waxinelichtje of kaars. 

 

Vriendschapsketting

Bij jonge personen is het dragen van een vriendschapsketting populair. Dit zijn kettingen die speciaal voor dit doel gemaakt zijn. Ze bestaan vaak uit kettingen met een hanger. De hangertjes van de verschillende kettingen kunnen samengevoegd worden tot 1 (vriendschaps-)symbool zoals bijvoorbeeld een hartje of puzzelstuk maar er zijn ook fantasie figuurtjes of zelfs een pizza. De 8 stukjes van verschillende kettingen vormen samen 1 pizza. 

 

Engel sleutelhanger

Ook leuk deze sleutelhanger / tashanger met een engel en de tekst ' friends'.

 

Vriendschapsarmbandje

Tot slot kunt u ook nog kiezen uit vriendschapsarmbandjes uit verschillende landen zoals Peru en China. Je kunt het vriendschapsarmbandje tegelijkertijd met je vriend / vriendin omdoen en samen een wens doen. Het armbandje is meestal gemaakt van koord. Als het koordje is doorgesleten dan zal jullie (vriendschaps-) wens uitkomen!.