Top 10 beginner edelstenen


Als je betoverd raakt door edelstenen omdat je er 1 cadeau krijgt of omdat je er zelf 1 koopt in een winkel krijg je misschien daarna de vraag welke edelstenen je nog meer zou kunnen aanschaffen. Je kunt beginnen met een verzameling of enkele mooie exemplaren in je huis plaatsen. Maar welke dan precies?

In deze blog geven we je een overzicht van 10 zeer geliefde edelstenen. Dit zijn stenen waarmee je een edelsteen verzameling zou kunnen beginnen.

In de wereld zijn er naar schatting 4.000 tot 5.000 mineralen en edelstenen. Sommige vind je over de hele wereld, andere zijn gevonden in slechts 1 mijn. Iedere edelsteen en miniraal heeft zijn eigen uiterlijk en werking. In onze webwinkel hebben we er voor gekozen om slechts een klein deel van deze edelstenen aan te bieden. We beperken ons tot de meest geliefde en betaalbare edelstenen.

Op de vraag met welke edelstenen je moet beginnen is helaas niet 1 vraag mogelijk. Je kunt je laten leiden door de informatie die we in deze blog geven over 10 van de meest geliefde en meest voorkomende edelstenen. Zo kun je een keuze maken voor de edelsteen die bij je past. Natuurlijk kun je in onze winkel ook de stenen komen bekijken en vast houden. Houd hiervoor onze socials in de gaten zodat je een kijkje kunt komen nemen.

 

De Top 10 beginner edelstenen


1. Bergkristal

Bergkristal is een steen met enorme genezende kracht en is zeer geschikt voor healings en energetisch werk. Het staat voor energie, absorbeert energie, geeft energie en slaat energie op, afhankelijk van wat er nodig is in een bepaalde situatie. Omdat bergkristal zo neutraal en zuiver is, kan de steen opgeladen worden voor elke (energetische) werking en kan ook de werking van andere stenen versterken. Het beschermt de aura tegen straling, reinigt de chakra's en brengt ze in balans.

 

Bergkristal bevordert ook concentratie, helder denken en helpt om problemen op te lossen. De steen werkt zuiverend, vitaliserend, verkoelend, pijnstillend, koortsverlagend, stimuleert het immuunsysteem en brengt het lichaam in balans. Ook vermindert het zwellingen, misselijkheid en diarree.

 

2. Rookkwarts 

Rookkwarts werkt op het basischakra en is zeer geschikt om bij je te dragen in tijden van stress en spanning. Het heeft een ontgiftende werking en zorgt ervoor dat je stap voor stap je taken oplost en situaties aanloopt op een realistische en pragmatische manier. De steen helpt je loslaten en accepteren, en heeft een positief effect op faalangst, depressie, nachtmerries en suïcidaliteit.

 

Rookkwarts bevordert een positieve houding en concentratie, kan helpen bij verslavingen en beschermt tegen elektromagnetische stralingen. Deze aardende steen is goed te gebruiken bij meditaties en werkt fysiek goed bij rugklachten, zenuwpijn, hoofdpijn, bekken, benen, buik en geslachtsorganen.

 

3. Citrien 

Citrien is een van de meest populaire, krachtige en zonnige edelstenen die er bestaan. Vanwege de grote vraag is het vaak prijziger dan andere stenen. Citrien heeft geweldige opbeurende krachten en kan geluk, succes en voorspoed aantrekken, waardoor het aanmoedigt om deze met anderen te delen. Het stimuleert creativiteit en expressie, en is een van de weinige edelstenen die direct contact kan maken met zonne-energie. Citrien kan de drager vrolijk maken en verlichting bieden bij depressies.

Daarnaast kan Citrien helpen bij verschillende fysieke klachten, zoals maag- en darmproblemen, en heeft het een positieve werking op de milt en alvleesklier, wat kan helpen bij suikerziekte.

Let wel op dat Citrien in zijn natuurlijke vorm voorkomt, maar ook kan ontstaan door amethist te verhitten.

 

 

4. Celestien

Celestien, ook bekend als Celestiet, is een prachtige edelsteen met kristallen vorming. Deze steen staat bekend om zijn kalmerende en relativerende werking. Celestien leert je het leven niet altijd te serieus te nemen en biedt vertrouwen in de toekomst. Bij stress en angst kalmeert de steen en versnelt het de spirituele ontwikkeling. Tijdens meditaties kan Celestien je zelfs in contact brengen met engelen. Het helpt je om gefocust te blijven, goed te kunnen concentreren en teksten beter te begrijpen.

Celestien richt zich vooral op het keel-, voorhoofd- en kruinchakra, bevordert communicatie en geneest wonden, breuken, scheuren of schrammen. Bij menstruatieklachten biedt Celestien verlichting en bij (chronische) vermoeidheid geeft het energie. Bij nervositeit en gerelateerde klachten kan Celestien hulp bieden en bij ADHD brengt de steen focus.

 

 

5. Amethist

Samen met bergkristal en rozenkwarts Amethist een van de bekendste steensoorten die er is. Dat is natuurlijk niet voor niets! Niet alleen zijn de paarse kristallen een lust voor het oog, maar tevens kan de steen kalmte en rust bevorderen, werkt hij ontspannend en brengt hij harmonie. Daarnaast staat Amethist erom bekend dat het je hoofd helder maakt en zelfinzicht brengt, waardoor je leert eerlijk te kijken naar jezelf.

Slechte gewoontes en verslavingen kun je daardoor erkennen en achter je laten en het inzicht wat je kunt krijgen in je gevoelens helpt je om bepaalde ervaringen een plek te geven. Zo helpt de steen bij de verwerking van verdriet, boosheid en trauma’s. Ook bevordert Amethist spirituele groei en in edelstenentherapie wordt hij veel gebruikt tegen migraine en slaapproblemen. 

 

6. Seleniet 

Seleniet heeft een zeer hoge vibratie en kan je in contact brengen met engelen en gidsen. Het werkt kalmerend, aardend en zorgt voor balans en zelfvertrouwen. De steen brengt goddelijke liefde en biedt de mogelijkheid om je eigen patronen te herkennen in situaties waarin je verzeild bent geraakt. Seleniet kan je laten inzien dat je je soms beter kunt terugtrekken.

 

7. Onyx

Onyx is een diepzwarte steen met vaak een witte laag of rand. Onyx werkt op veel chakra's en heeft de kracht om de balans tussen Yin en Yang te herstellen. Het is een steen die graag bij draagt aan jouw spirituele groei en kan helpen met trauma's uit het verleden, en zelfs uit een vorig leven. Karma en onverklaarbare lasten worden minder met Onyx in de buurt.

 

Onyx zet negativiteit om in positiviteit en kan je helpen je doelen te verwezenlijken. Onyx is een goede steen voor mensen die makkelijk beïnvloedbaar zijn, de steen helpt met het bewaken van grenzen. Ook verhoogt de steen je concentratievermogen en zorgt hij ervoor dat je helder na kan denken en maakt je zelfbewust. Fysiek zorgt de steen voor een betere huid en sterker haar en nagels. Kleine wondjes, ontstekingen en infecties kunnen met Onyx worden vermindert. De wanden van maag, nieren en blaas worden versterkt en zo kan de werking van deze organen verbeteren. Ook de zintuigen, en met name het gehoor kan een positief effect ondervinden van Onyx. 

 

 

8. Labradoriet

Labradoriet is een prachtige edelsteen die veel bewondering oproept vanwege zijn unieke uiterlijk. Maar het is niet alleen het uiterlijk van deze steen dat indruk maakt - het heeft ook een geweldige werking, vooral voor mensen met een hoge sensitiviteit (HSP'ers).

Labradoriet biedt bescherming tegen overprikkeling en fungeert als een schild tegen overmatige indrukken. Het kristal stimuleert creativiteit, speelsheid, vreugde en zelfvertrouwen, en vermindert angsten. Labradoriet heeft ook een sterke spirituele kracht en kan de mediamieke gaven en intuïtie van een persoon versterken.

 

 

9. Agaat

Agaat is een sterk aardende, stabiliserende en beschermende edelsteen die innerlijke rust bevordert.  De  steen geeft je overzicht en laat je objectief en in kalmte naar jezelf en anderen kijken. Een ideale steen om bij je te dragen als je bezig bent met zelfreflectie of als je in crisissituaties oplossingen voor problemen wilt zoeken. Agaat helpt je met een nuchtere houding naar de dingen te kijken en helpt je rationeel en logisch te denken.

 

De steen bevordert daarbij ook de concentratie. Agaat geeft daarnaast een veilig gevoel, beschermt de Aura en brengt balans. De steen wordt veel gebruikt tijdens de zwangerschap. Niet alleen vanwege haar rustgevende en kalmerende werking, maar ook omdat ze groei stimuleert en de baarmoeder verwarmt.

 

 

10. Rozekwarts

Rozekwarts is samen met Bergkristal en Amethist een van de bekendste edelstenen ter wereld. Het is een liefdevolle, roze kristal met vele eigenschappen die liefde uitstralen.

Rozekwarts bevordert zelfacceptatie, onvoorwaardelijke liefde voor jezelf en anderen, en het vinden van vriendschappen. Het laat je de schoonheid van mensen, dieren en de natuur om je heen zien en moedigt je aan om je kwetsbaar op te stellen. Rozekwarts werkt opbeurend en kalmerend en heeft een zeer positieve invloed op het hartchakra.

 

Belangrijk! Als je klachten hebt, raadpleeg dan altijd een arts. Een edelsteen kan je helpen bij bepaalde processen of klachten maar kan nooit de reguliere gezondheidszorg vervangen.