Top 10 beginner edelstenen


Als je betoverd raakt door edelstenen omdat je er 1 cadeau krijgt of omdat je er zelf 1 koopt in een winkel krijg je misschien daarna de vraag welke edelstenen je nog meer zou kunnen aanschaffen. Je kunt beginnen met een verzameling of enkele mooie exemplaren in je huis plaatsen. Maar welke dan precies?

In deze blog geven we je een overzicht van 10 zeer geliefde edelstenen. Dit zijn stenen waarmee je een edelsteen verzameling zou kunnen beginnen.

In de wereld zijn er naar schatting 4.000 tot 5.000 mineralen en edelstenen. Sommige vind je over de hele wereld, andere zijn gevonden in slechts 1 mijn. Iedere edelsteen en miniraal heeft zijn eigen uiterlijk en werking. In onze webwinkel hebben we er voor gekozen om slechts een klein deel van deze edelstenen aan te bieden. We beperken ons tot de meest geliefde en betaalbare edelstenen.

Op de vraag met welke edelstenen je moet beginnen is helaas niet 1 vraag mogelijk. Je kunt je laten leiden door de informatie die we in deze blog geven over 10 van de meest geliefde en meest voorkomende edelstenen. Zo kun je een keuze maken voor de edelsteen die bij je past. Natuurlijk kun je in onze winkel ook de stenen komen bekijken en vast houden. Houd hiervoor onze socials in de gaten zodat je een kijkje kunt komen nemen.

 

De Top 10 beginner edelstenen


1. Bergkristal

Bergkristal is een steen met enorme genezende kracht en zeer geschikt voor healings en energetisch werk. De steen staat voor energie, absorbeert energie, geeft energie en slaat energie op naar gelang wat er nodig is in een bepaalde situatie. Omdat bergkristal zo neutraal en zuiver is, kan de steen opgeladen worden voor elke (energetische) werking en kan ook de werking van andere stenen versterken. Het beschermt de aura tegen straling, reinigt de chakra’s en brengt ze in balans.

 

Mentaal bevordert bergkristal concentratie, helder denken, helpt om een neutrale en onpartijdige houding aan te nemen en om problemen op te lossen. De steen werkt zuiverend, vitaliserend, verkoelend (voor bijvoorbeeld brandwonden), pijnstillend, koortsverlagend, stimuleert het immuunsysteem en brengt het lichaam in balans. Ook vermindert het zwellingen, misselijkheid en diarree.

 

2. Rookkwarts 

Rookkwarts werkt op het basischakra en werkt aardend. Dit kristal heeft een ontgiftende werking en is zeer geschikt om bij je te dragen in tijden van stress en spanning. Deze steen zorgt ervoor dat je stap voor stap je taken oplost en situaties aanloopt op een realistische en pragmatische manier.

 

De steen helpt je met loslaten en accepteren. Rookkwarts heeft door de aardende en kalmerende werking een positief effect op faalangst, depressie, nachtmerries en suïcidaliteit. De steen bevordert een positieve houding en concentratie. Rookkwarts kan helpen bij verslavingen en beschermt tegen elektromagnetische stralingen. Deze aardende steen is goed te gebruiken bij meditaties, en werkt fysiek goed bij rugklachten, zenuwpijn, hoofdpijn, bekken, benen, buik en de geslachtsorganen. 

 

3. Citrien 

Citrien, een van de meest geliefde, krachtigste en zonnigste edelstenen van allemaal. De steen is zeer gewild en daarom vaak ook wat duurder. Citrien kent geweldige opbeurende krachten. Zo kan Citrien geluk, succes en voorspoed aantrekken en moedigt Citrien aan om dit met anderen te delen. Citrien maakt expressief en stimuleert creativiteit. Citrien is een van de weinige stenen die direct contact kan maken met zonne-energie. Dit edelsteen maakt de drager vrolijk en kan verlichten bij depressies.

 

Citrien maakt je energiek en levenslustig, en helpt bij verschillende klachten. Citrien helpt bij maag en darm-klachten en heeft een positieve werking op de milt en alvleesklier, en kan zo helpen bij suikerziekte.

Let op Citrien komt in zijn natuurlijke vorm voor maar kan ook ontstaan door amethist te verhitten.

 

4. Celestien

Celestien is een mooie edelsteen met kristalvorming, en wordt soms ook Celestiet genoemd. De werking van Celestien is te omschrijven als kalmeren en relativerend. Met een Celestien zul je zien dat je het leven niet altijd serieus hoeft te nemen. De steen kalmeert bij stress en angsten, en geeft je vertrouwen in de toekomst. Celestien versnelt je spirituele ontwikkeling, en kan je tijdens meditaties in contact brengen met engelen. Celestien kan ervoor zorgen dat je meer focus hebt en je beter kunt concentreren, de steen helpt je bij het begrijpen van teksten en zorgt ervoor dat je goed uit je woorden komt.

 

Celestien richt zich vooral op het keel-, voorhoofd-, en kruinchakra. De steen maakt spiritueel ontwikkeld en bevordert communicatie. Wonden, breuken, scheuren of schrammen genezen sneller met Celestien en de steen helpt je bij problemen aan oren en ogen. Bij nervositeit en gerelateerde klachten kan Celestien hulp bieden en bij menstruatieklachten biedt Celestien verlichting. Bij (chronische) vermoeidheid geeft Celestien energie, en bij ADHD brengt de steen focus. 

 

 

5. Amethist

Samen met bergkristal en rozenkwarts Amethist een van de bekendste steensoorten die er is. Dat is natuurlijk niet voor niets! Niet alleen zijn de paarse kristallen een lust voor het oog, maar tevens kan de steen kalmte en rust bevorderen, werkt hij ontspannend en brengt hij harmonie. Daarnaast staat Amethist erom bekend dat het je hoofd helder maakt en zelfinzicht brengt, waardoor je leert eerlijk te kijken naar jezelf.

Slechte gewoontes en verslavingen kun je daardoor erkennen en achter je laten en het inzicht wat je kunt krijgen in je gevoelens helpt je om bepaalde ervaringen een plek te geven. Zo helpt de steen bij de verwerking van verdriet, boosheid en trauma’s. Ook bevordert Amethist spirituele groei en in edelstenentherapie wordt hij veel gebruikt tegen migraine en slaapproblemen. 

 

6. Seleniet 

Seleniet is een steen met een zeer hoge vibratie, deze steen kan je in contact brengen met engelen en gidsen. Seleniet heeft een kalmerende werking, de steen werkt aardend en zorgt voor balans en zelfvertrouwen. Omdat de steen een hoge frequentie heeft voel je je geliefd en ontspannen in de buurt van Seleniet, de steen brengt goddelijke liefde. Ook biedt Seleniet de mogelijkheid om je eigen patronen te herkennen in situaties waarin je verzeilt bent geraakt, Seleniet kan dan zorgen dat je inziet dat je je soms beter kunt terugtrekken. 

 

7. Onyx

Onyx is een diepzwarte steen met vaak een witte laag of rand. Onyx werkt op veel chakra's en heeft de kracht om de balans tussen Yin en Yang te herstellen. Het is een steen die graag bij draagt aan jouw spirituele groei en kan helpen met trauma's uit het verleden, en zelfs uit een vorig leven. Karma en onverklaarbare lasten worden minder met Onyx in de buurt.

 

Onyx zet negativiteit om in positiviteit en kan je helpen je doelen te verwezenlijken. Onyx is een goede steen voor mensen die makkelijk beïnvloedbaar zijn, de steen helpt met het bewaken van grenzen. Ook verhoogt de steen je concentratievermogen en zorgt hij ervoor dat je helder na kan denken en maakt je zelfbewust. Fysiek zorgt de steen voor een betere huid en sterker haar en nagels. Kleine wondjes, ontstekingen en infecties kunnen met Onyx worden vermindert. De wanden van maag, nieren en blaas worden versterkt en zo kan de werking van deze organen verbeteren. Ook de zintuigen, en met name het gehoor kan een positief effect ondervinden van Onyx. 

 

 

8. Labradoriet

Magisch Labradoriet! Om het uiterlijk van deze bijzondere steen is Labradoriet en favoriet van velen.  Labradoriet heeft ook nog eens een geweldige werking, de steen is namelijk zeer geschikt voor hoog sensitieve personen (HSP'ers).

 

Als je snel overprikkeld raakt vormt Labradoriet een schild voor je, die je beschermt tegen een overvloed aan indrukken. Labradoriet maakt creatief, speels, vrolijk en creatief, dit kristal geeft je zelfvertrouwen en vermindert angsten. Labradoriet is ook een sterk spirituele steen, je mediamieke gaven en intuïtie kunnen enorm worden versterkt. 

 

 

9. Agaat

Agaat is een sterk aardende, stabiliserende en beschermende edelsteen die innerlijke rust bevordert.  De  steen geeft je overzicht en laat je objectief en in kalmte naar jezelf en anderen kijken. Een ideale steen om bij je te dragen als je bezig bent met zelfreflectie of als je in crisissituaties oplossingen voor problemen wilt zoeken. Agaat helpt je met een nuchtere houding naar de dingen te kijken en helpt je rationeel en logisch te denken.

 

De steen bevordert daarbij ook de concentratie. Agaat geeft daarnaast een veilig gevoel, beschermt de Aura en brengt balans. De steen wordt veel gebruikt tijdens de zwangerschap. Niet alleen vanwege haar rustgevende en kalmerende werking, maar ook omdat ze groei stimuleert en de baarmoeder verwarmt.

 

 

10. Rozekwarts

Rozekwarts is samen met Bergkristal en Amethist deel van de bekendste edelstenen. Rozekwarts is een liefdevol, roze kristal. Rozekwarts is wereldwijd bekend voor de liefdevolle eigenschappen die het kristal uitdraagt.

Zo helpt Rozekwarts bij zelf acceptatie, bij het voelen van onvoorwaardelijke liefde voor jezelf en anderen, en bij het vinden van vriendschappen. Rozekwarts laat je de schoonheid van de mensen, dieren en natuur om je heen zien, en maakt dat jij je kwetsbaar durft op te stellen. Rozekwarts werkt opbeurend en kalmerend. 

 

Belangrijk! Als je klachten hebt, raadpleeg dan altijd een arts. Een edelsteen kan je helpen bij bepaalde processen of klachten maar kan nooit de reguliere gezondheidszorg vervangen. 

 

Bron: www.rubenrobijn.nl