Mooie quotes bij het geluksklavertje vier

Het klavertje vier is misschien wel het bekendste gelukssymbool. Het is daarom ook mooi om een geluksklavertje aan iemand kado te geven. Je kunt dit ook doen door op een kaartje een mooie spreuk of quote te schrijven. Om je te helpen doen we je graag een aantal suggesties die je kunt gebruiken bij je kadootje.

De geschiedenis van het geluksklavertje gaat ver terug, zelfs tot in de Middeleeuwen. De blaadjes van het plantje staan symbool voor de perfecte eenheid. Ze staan voor voorspoed, vertrouwen, liefde en geluk. Het geluksklavertje is vanwege zijn mooie betekenis ook een mooi kado. Op een kaartje of een briefje erbij kun je één van de volgende quotes of spreuken gebruiken.

 

* Ik wens je een blad voor geloof, de tweede voor hoop, de derde voor liefde, en de vierde voor geluk;


 
* Alsjeblieft voor jou. Ik vond dat je wel wat geluk kon gebruiken;

 
* Je bent mijn klavertje vier: lief - trouw - positief - geluk; 

 
* Vrienden zijn als een klavertje vier. Moelijk en zeldzaam om te vinden en een geluk als je ze hebt;
 


* Geluk kun je niet kopen, geluk staat niet op papier, geluk zit in het leven, geluk dat is niet hier, en het enige dat ik jou kan geven, is dit klavertje vier;

 

 
* Op zoek naar een klavertje vier, geniet onderweg van alle mooie bloemen die je tegen komt. 
 

 

* Ik heb lang gezocht naar een klavertje vier. Ik geef hem jou met veel plezier. Verzorg hem goed, maak hem niet stuk.  Want klaver vier brengt steeds geluk. 

 

* Geluk vermenigvuldigt zich door het te delen;

 

* Ik heb hier een klavertje vier. Hij staat voor geluk en vertier. Hij is voor jou!;

 

* Geluk vind je meestal per ongeluk. 

 

Schrijf één van de bovenstaande gezegdes op een mooi kaartje en geef het met een (houten) klavertje vier cadeau aan iemand die je belangrijk vindt.