Geluk in 2019

Geluk in 2019

2019 is al bijna in zicht. Een moment om elkaar het beste te wensen voor het nieuwe jaar. Dat kunt u ook doen met een klein gelukskadootje. U vindt verschillende in onze webshop vanaf 50 cent.

Op 1 januari wenst men iedereen het beste of ook wel 'een gelukkig nieuwjaar'. Vroeger werd vooral geld gegeven. In de 19e eeuw liep dat uit de hand, toen men wildvreemde voorbijgangers geld probeerde af te bedelen met berijmde nieuwjaarswensen en -prenten. Schoorsteenvegers, vuilnisophalers, straatvegers, nachtwakers en lantaarnaanstekers verkochten hun beste wensen; tegenwoordig zijn het de tijdschrift- en krantenbezorgers die de mensen in hun bezorggebied 'de beste wensen' overbrengen. 

 

Daarnaast is dit gebruik nog terug te zien in het sturen van kerst- en nieuwjaarskaarten. Ook ontvangen kinderen die 'het nieuwe jaar komen winnen' bij buren en familieleden, in sommige delen van Nederland zakjes met snoepgoed, fruit en noten. (Bron: Wikipedia).

 

Ook is het leuk om iemand een klein kadootje te geven voor het nieuwe jaar. In onze webshop vindt u daarom verschillende kleine nieuwaarsgeschenkjes. Kaartjes met een beetje geluk zoals een klavertje vier of een 2019 hangertje maar ook een gelukskoekje en een klein luciferdoosje  behoren tot de mogelijkheden.