Daruma in 5 kleuren - daruma laat je wensen uit komen op allerlei gebieden.

Daruma in 5 kleuren - daruma laat je wensen uit komen op allerlei gebieden.

Behalve de bekende rode daruma die we verkopen in verschillende maten hebben we nu ook weer Daruma in ander minder bekende maar niet minder geliefde kleuren. In deze daruma vertellen we over de betekenis van de kleuren .

De rode daruma is wel de meest bekende kleur. Normaal zien we deze Daruma op afbeeldingen en is ook het meest gebruikt. Deze staat in het algemeen voor geluk.

 

 In Japan zijn Daruma's echter ook nog in andere kleuren verkrijgbaar. We hebben nu roze, wit, groen en blauw toegevoegd. In dit overzicht vindt u ook nog enkele andere kleuren. Bij iedere kleur staat de specifieke betekenis vermeld. Om de daruma voor je te laten werken moet je bij het doen van je wens op het gewenste gebied het linker oog inkleuren. De daruma zal je helpen om je wens uit te laten komen. Als je wens is uitgekomen is het gebruik dat je het andere oog in kleurt. In het beste geval breng je dan de daruma terug naar de Daruma tempel in Takasaki. Op 5 januari verbranden de monniken van de tempel in een ceremonie alle ingeleverde daruma's. Zij geloven dat de energie van de daruma weer vrij komt en weer gebruikt kan worden voor het uit laten komen van nieuwe wensen. 

 

Rood De meest voorkomende kleur van de Daruma. Staat voor geluk en fortuin. 

Wit: Puurheid, relaties en huwelijk

Geel of goud: geld en bekendheid

Zwart: voorkomen van ongeluk

Oranje: succes op school

Blauw (zie foto): succes op werk en sport en opleiding

Groen: gezondheid

Paars: ontwikkeling en persoonlijkheid

Roze: liefde

Zilver: sociale status

 

We bieden in onze webshop een aantal kleuren en formaten aan. Door onze directe import is het mogelijk om meer kleuren en maten aan u te leveren. Neemt u hiervoor contact met ons op via email of op telefoon: 06 - 104 921 26.  De levertijd bedraagt 2 - 3 weken.