Wordt gelukkig met het Feng Shui element water

  • Geplaatst op
  • Door Pauline Bok

Feng Shui is een bekende Oosterse levenswijze. Feng Shui heeft tot doel  harmonie te creëren en zo de kwaliteit van leven te bevorderen.

De 5 elementen van Feng Shui (water, hout, vuur, aarde en metaal) zijn terug te vinden in iedere hoek van je huis. Wanneer je weet hoe de verschillend elementen zich tot elkaar verhouden dan is het mogelijk om 8 soorten geluk aan te trekken in de 8 hoeken in je huis: geluk van rijkdom, bekendheid en carriere, het geluk van liefde in je (getrouwde) leven, het geluk van een goede gezondheid, geluk bij reizen, helpende vrienden en goede leraren.

Feng Shui

In 5 blogs laten we zien hoe de elementen je kunnen helpen met het aantrekken van geluk. In de 1e blog het element water.

Water – verbetert geluk in carriere –  bevindt zich in het noorden van je huis

Afbeeldingsresultaat voor waterWater energie in het noorden van je huis brengt geluk in je carriere. Het zorgt ervoor dat je je baan niet verliest, je levensstijl kan behouden en zorgt ervoor dat je een baan hebt die je uitdaagt en je gelukkig maakt. Deze energie vind je terug in aquaria, water fonteinen, blauw en zwart en in het nummer 1.

Het Feng Shui element water wordt teniet gedaan door het element aarde, verzwakt door hout en verbeterd door metaal.

In de praktijk betekent dit het volgende: als je een toilet of keuken in het noorden hebt dan vloeit hier al je carriere geluk weg. Je moet dus iets doen om het wegstromen van geluk hier tegen te gaan. Dit kun je doen met het element hout. Je kunt dus groene planten neerzetten om het wegvloeien van energie hier af te vloeien.

Wat moet je doen om je carrièregeluk te bevorderen. Dit doe je met metaal. Zo kun je metalen windbellen ophangen of een metalen schildpad in het noorden neerzetten. Het tinkelende geluid van metaal op metaal zorgt voor carriere geluk. Ook een waterfontein in het noorden helpt je hierbij.

In de volgende blog: het element vuur.