Welk kado kan ik aan een goede vriend(in) geven?

Heb jij een hele goede vriend of vriendin en wil je laten zien hoe je deze vriendschap waardeert met een bijzonder kado? Dan geven we je graag een aantal tips.

Is binnenkort een goede vriend of vriendin jarig en heb je geen idee wat je voor hem of haar moet kopen? Of wil je iemand laten zien dat jullie vriendschap heel bijzonder is voor jou? Dan geven we je graag een aantal leuke suggesties voor een klein of groot kadootje.

In ons assortiment vind je een ruime keuze aan boeddha's. In dit assortiment vind je ook de vriendschapsboeddha in zwarte en rode kleur. Je ziet een afbeelding van twee Chinese boeddha's die gearmd en vrolijk kijkend naast elkaar zitten. In een oud verhaal van Boeddha vertelde hij het volgende over vriendschap. Ananda, één van de trouwe volgers van Boeddha vroeg naar het belang van het hebben van goede kameraden. Is het hebben van goede vrienden niet de helft van het heilige leven? Dat moet je niet zeggen Ananda, antwoordde Boeddha. Het hebben van goede vrienden en kameraden is het geheel van het geestelijke leven. Wat voor soort leven je ook hebt, je vrienden zijn er een deel. Of het nu gaat om schoolvrienden, sportvrienden of mensen uit je gelovige omgeving. Allemaal zijn zij tot op zekere hoogte een keuze. En je kiest zelf hoe dicht je bij deze groep wilt staan.  

Een veel gebruikte term voor je beste vriend of vriendin is BFF: Best Friends Forever. Dat wil je natuurlijk laten weten aan jouw beste vriend of vriendin. Hiervoor hebben we verschillende leuke vriendschapsarmbandjes en kettinkjes. Het leuke van deze armbandjes en kettingen is dat je er zelf 1 kunt houden en er 1 aan je beste vriend of vriendin kunt geven. In geval van een hartje zijn het 2 helften die samen 1 geheel vormen. 

Een bijzonder teken van vriendchap komt uit Schotland en is het Luckenbooth teken. Dit teken bestaat uit 2 elkaar omsluitende harten met een kroon erboven. Meestal zijn deze tekens gemaakt van zilver en zijn ze soms versierdd met steentjes. 

Het woord Luckenbooth komt uit het Schots en staat voor  een werkplaats of afsluitbare stal. In Edinburgh stonden deze ruimtes langs de koninklijke mijl vlakbij de St Giles Kathedraal. Het waren de eerste echte winkels in Edinburgh in de vijftiende eeuw. Vaak zaten in deze ruimtes goud- of zilversmeden die o.a. dit teken maakte. Behalve dat dit teken vroeger al werd gebruikt om iemand te laten zien dat deze speciaal voor je is, werd deze ook op kleding van babies gespeld om ze te beschermen tegen het kwaad. 

Nog een ander bekend symbool voor vrienschap is het infinity symbool Bekend uit de wiskunde waar het staat voor oneindig. Wat is er nu mooier om je beste vriend of vriendin te laten zien dat jullie vriendschap oneindig zal duren?

Tot slot kun je natuurlijk ook nog een kadokaartje bij je vriendschapskado doen met een leuke spreuk die staat voor jullie vriendschap. We geven je graag een aantal suggesties hiervoor:

* Vrienden zijn die zeldzame mensen die vragen hoe het met je gaat, en wachten op het antwoord.

* Echte vrienden zijn als sterren. Ook al zie je ze niet altijd, je weet dat ze er zijn.


 
* Een vriend(in) is iemand die alles van je weet, maar toch van je houdt.

* Vreemden zijn vrienden met wie u nog kennis moet maken.

*  Met jou is alles leuker.
☆:
* True friends are never apart. Maybe in distance, but never in heart.

* Life is better with friends.

* Je bent fantastisch, onthou dat.

* Net als chocola ben jij geweldig.

* Vriend: iemand die het beter meent met je, dan jijzelf.

* Jaloers zijn op een vriend laat zien dat je niet echt zijn vriend bent.

* Geef nooit uitleg. Je vrienden begrijpen je wel, je vijanden geloven je toch niet.