Vruchtbaarheidssymbolen

Als het zwanger worden langer duurt dan gehoopt dan zoeken mensen naar tips en tricks die het zwanger worden een beetje kan bespoedigen. Al eeuwenlang gebruiken mensen uit allerlei culturen bepaalde symbolen die de vruchtbaarheid kan verhogen. De vraag is natuurlijk of deze symbolen echt helpen om zwanger te worden?

Het is een kwestie van baat het niet dan schaadt het niet. Uit onderzoek is bovendien gebleken dat de kracht van het geloven in symbolen kan zorgen voor de gewenste uitkomst. Het kan helpen dat je een symbool gebruikt dat door stellen door de eeuwen heen is gebruikt om ook zwanger te worden. (bron: www.everydayfamily.com)

Akuaba - Afrika - Ghana
De Akuaba (of Akaba of Akapa) is een gelukssymbool van het Ashanti-volk die leven in een gebied in Ghana. Kleine meisjes spelen ermee om hen te leren om met kinderen om te gaan maar ze worden vooral gebruikt bij kinderloze en zwangere vrouwen. Voor de eersten om de vruchtbaarheid te vergroten en voor zwangere vrouwen om zich te verzekeren van een prachtig gezond kind. De Akuaba moet volgens het geloof zo behandeld worden als ware het een eigen kind. Alleen dan is Akuaba tevreden en zal hij zorgen voor een zwangerschap én een gezond kind. Dus als je zwanger wilt worden, zwanger bent of iemand kent die graag een kind wil dan is een Akuaba onmisbaar.

In ons assortiment vind je een zilveren hanger van dit symbool.

Hazelnoten - Ierland

In het oude Ierland geloofden de K elten dat de hazelnootboom een symbool van vruchtbaarheid was. Men droeg hazelnoten in een zakje bij zich of bond er een aantal bij elkaar en hingen deze in huis om de vruchtbaarheid te stimuleren.

Mistletoe - Amerika
Mistletoe is in staat gebleken om op takken van bomen te groeien waardoor het zichzelf snel kan verspreiden. Druiden geloofden daarom dat mistletoe de kracht had om leven en vruchtbaarheid te geven. Ze gebruikten Mistletoe ook als aphrodisiac.  Hier komt ook het gebruik vandaan om elkaar met kerst te kussen onder de Mistletoe.

Granaatappel - China
In Feng Shui, de oude Chinese levenswijze, is de granaatappel het symbool van vruchtbaarheid vanwege de vele rode zaadjes. Om de vruchtbaarheid te bespoedigen is het de bedoeling om een afbeelding van een granaatappel of een kunst granaatappel in de slaapkamer neer te zetten. 

Lotus Bloem
De lotus bloem is het hoogste symbool van vruchtbaarheid in de Hindoe cultuur. Het staat voor puurheid omdat de lotusbloemen in modderig water groeien en ondanks dat er toch prachtig uit zien. 

In onze webwinkel vind je o.a. papieren lotusbloemen en lotusbloemen van schelp. Daarnaast hebben we ook zilveren hangers en bedels van dit symbool voor bijvoorbeeld aan een ketting of armband.

Kikkers
In Zuid en Centraal Amerika staan afbeeldingen van veel kikkers voor het geven van nieuw leven. De Romeinen linkten de kikker aan de godin Aphrodite, de godin van liefde en creatie. In het oude Egypte kwamen grote hoeveelheden kikkers tevoorschijn als de Nijl ieder jaar overstroomde. In de Egyptische cultuur staat de kikker daarom symbool voor vruchtbaarheid.

In ons assortiment vind je gelukspoppetjes kikkers en een gelukstasje met dit symbool.


Katten
In het oude Egypte gebruikte men katten als vruchtbaarheidssymbool omdat zij erg vruchtbaar zijn. Ze krijgen veel kittens tegelijk en krijgen ze ook vaak. Katten werden daaromvaak gemummificeerd en begraven in de piramides naast hun baasje zodat ze beiden de wedergeboorte zouden ervaren.

In onze rubriek Lucky cats vind je een ruime sortering gelukskatten.

Olifanten
In India worden olifanten met lange slurfen geassocieerd met het brengen van vruchtbaarheid naar de velden. In veel trouwceremonies worden daarom terra cotta olifanten gebruikt als symbool van vruchtbaarheid. In China worden olifanten ook gezien als symbool van zwanger zijn. In de slaapkamer gebruikt men daarom vaak een paartje olifanten die aan iedere kant van het bed staan richting het midden van de kamer.

In ons assortiment verkopen we o.a. sleutelhangers van de olifant en beeldjes die je in je kamer kunt plaatsen.

Vissen
In China zijn vissen een vruchtbaarheidssymbool omdat ze zoveel eitjes krijgen. Volgens Feng Shui moet je een afbeelding van 2 vissen gemaakt van glas of metaal neerzetten in het zuidwesten van de slaapkamer om de vruchtbaarheid te stimuleren.

Maan
De Celten gebruikten de maan als vruchtbaarheidssymbool omdat de standen van de maan overeenkomen met de menstruatie cyclus van een vrouw. Ze staan beiden voor de cyclus van constante wedergeboorte. De maan staat voor de zekerheid dat vruchtbaarheid overal om ons heen is.