Sai Sin - Thais geluksarmbandje

Toeristen die net terug zijn van een reis door Thailand, of mensen die een band hebben met het Land van de Glimlach, zijn heel gemakkelijk te herkennen. Ze hebben vaak één of meerdere witte of gekleurde Sai Sin armbandjetouwtjes om hun pols. Wat velen niet weten is dat dat touwtje Sai Sin heet.

Toeristen die net terug zijn van een reis door Thailand, of mensen die een band hebben met het Land van de Glimlach, zijn heel gemakkelijk te herkennen. Ze hebben vaak één of meerdere witte of gekleurde Sai Sin armbandjetouwtjes om hun pols. Wat velen niet weten is dat dat touwtje Sai Sin heet. Wij hebben deze armbandjes ook in verschillende vormen in ons assortiment. Het is een ceremonieel touwtje dat niet lichtvaardig wordt gegeven en een soort zegening inhoudt. En een soort markering van de monnik of belangrijke persoon die het je heeft gegeven.

Sai Sin getrouwd armbandjeSai Sin

De Sai Sin wordt gegeven bij een huwelijk, bij een bezoek aan een boeddhistische monnik of Schriftgeleerden, of een ouder persoon die je na staat. Zoals ouders of grootouders. Ze worden gegeven om je geluk en voorspoed te wensen, een goede gezondheid of als op reis gaat ‘een behouden reis’. Een Thai zal de Sai  Sin doorgaans drie dagen dragen om het vervolgens voor een boeddha-altaar te verbranden en de as uit te strooien op een plek waar geesten gunstig moeten worden gesteld. Of op een plek waar voorouders liggen begraven. Die moet je namelijk ook tevreden houden.

Witte of gekleurde Sai Sin

De witte Sai Sin valt in een specialere klasse dan zijn gekleurde broertje. Die witte polstouwtjes krijg je vaak bij speciale gebeurtenissen zoals een trouwerij of een speciale inzegening. Als je een Wat (Thaise Tempel) bezoekt kan het gebeuren dat je ook een witte Sai SIn krijgt maar vaker zijn ze gekleurd. Het zijn geluksarmbandjes die je dus aan iemand kunt geven als hij een bijzondere gebeurtenis tegemoet gaat of gewoon om hem of haar (een beetje) geluk te wensen.

Bron: www.hieristhailand.nl