Nieuwe edelsteen dieren hangertjes

Nieuwe edelsteen dieren hangertjes

In onze webshop vindt u een aantal leuke nieuwe edelsteen hangers in de vorm van een dier. Behalve de steen heeft ook de vorm van deze hanger een speciale betekenis. In deze blog hier meer informatie over.

Edelsteen hangers zijn sinds jaar en dag zeer populair. In onze webshop vindt u verschillende hangers van deze mooie geluksstenen in bijvoorbeeld jade, rozenkwarts, onyx en opaliet. Deze hebben een hanger vorm, een ster of een druppel. Nu vindt u ook hangers in de vorm van een schildpadje en een olifant. 

Beide dieren hebben een bijzondere betekenis waar wij u graag over informeren.

De schildpad is volgens de legendes symbool voor het eeuwige leven, waarbij de wereld op zijn schild wordt meegedragen. De schildpad werd symbool voor een lang leven, wijsheid, kracht, betrouwbaarheid, welwillendheid goedheid en geduld. Hij werd gedragen om een plotselinge dood, onwetendheid, onhandige beslissingen en andere zwaktes te voorkomen. 

De olifant staat ook symbool voor een lang leven. Dit komt natuurlijk ook omdat zij net als de schildpad wel 100 jaar of ouder kunnen worden. In het algemeen staat de olifant als symbool voor kracht, trouw, goede herinnering, geduld, verstandigheid en huwelijkstrouw.

In gebieden waar de olifant vaak voorkomt heeft ook in het geloof vaak een bijzondere betekenis. In het hindoeisme heeft de olifant een vooraanstaande rol. Hij is er het symbool van de kracht van deheilige wijsheid, van verstandigheid, van koninklijke waardigheid en onoverwinnelijke macht; daarnaast van lang of eeuwig leven, onsterflijkheid en de overwinning op de dood. Er zijn meerdere goden met olifanten verbonden. Bekendste is wel Ganesha, de god van de schrijfkunst en de wijsheid, wordt afgebeeld met een olifantenkop. 

In het Boeddhisme is de olifant heilig, omdat het een witte olifant was die de geboorte van de Boeddha aankondigde. Hij symboliseert ook de onthechting van de boddhisattva (= boeddhistische monnik die de verlichting heeft bereikt). De olifant symboliseert geduld, liefde en goedheid. Bij de Chinezen staat de olifant voor scherpzinnig verstand, energie en oppermacht.

U vindt deze bijzondere symbolen als hanger in onze webshop. De olifant als rozenkwarts en jade hanger en de schildpad in turkoois en rozenkwarts. Wilt u meer weten over de betekenis van de steen dan kunt u hierover meer lezen in onze blog over edelstenen.