Nag Champa

Meer over de achtergronden van de bekendste wierook ter wereld: Nag Champa wierook.

Nag Champa is wereld's bekendste wierook. Deze wierook bevat voor het grootste gedeelte sandalhout wat het de kenmerkende geur geeft. Daarnaast bevat het ook de vloeistof 'Halmaddi' die van de Ailanthus Malabrica boom afkomstig is. Dit bestanddeel zorgt voor de typische grijze kleur en samenstelling van de rook.

Nag Champa wierook wordt gemaakt van een combinatie van bloemen, essentiele olien en kruiden die bijzonder puur zijn. Er komen geen gifstoffen aan te pas. De naam van deze wierook komt van de Champa bloem. De wierook is populair geworden in de Westerse wereld toen Bob Dylan deze wierook brandde tijdens zijn concerten. 

De Nag Champa wierook wordt op vele manieren gebruikt en in verschillende ruimten zoals Ashrams en Yoga studios. Het wordt vaak gebruikt bij meditatie omdat het een kalm gevoel geeft tijdens het mediteren. 

De kenmerkende geur van Nag Champa werd gemaakt in Hindoeistische en Boeddhistische kloosters in India en Nepal. Het geheim van de wierook is het eigendom van het klooster dan een bepaalde geur ontwikkelt en maakt. In India, Vietnam, bepaalde stukken van China en India wordt de Champa bloem beschouwd als heilige plant.

In onze webwinkel vindt u Nag Champa van de Satya Sai Baba fabriek.