Jaar van de aap

  • Geplaatst op
  • Door Pauline Bok

Op 6 februari begint het jaar van de Aap. De aap is het genie uit de Chinese dierenriem en heeft veel energie. Dat zal goed merkbaar zijn in 2016.

Bron: Catharinaweb.

Algemeen

Een aap heeft veel energie en dat zal goed merkbaar zijn in 2016. Al in het begin van het jaar van de Aap kunnen er op het wereldtoneel verrassende wendingen plaatsvinden die niemand aan zag komen. Het jaar van de Aap kan in veel opzichten dramatisch zijn. Investeerders hebben stalen zenuwen nodig want de fluctuaties zijn sterk. In eerdere Aapjaren gingen studenten de straten van Parijs op, ontstond de Poolse solidariteitsbeweging en braken er rellen los in Los Angelos. Ook dit jaar van de Aap zal geschiedenis schrijven.

Innovatie en snelle ontwikkelingen

Het jaar van de Aap stimuleert nieuwe ideeën en binnen bepaalde bedrijfstakken kunnen we veel innovaties verwachten. Met name binnen de wetenschap en de technologie zullen nieuwe zaken zich snel ontwikkelen. In het vorige jaar van de Aap, 12 jaar geleden, werd Facebook gelanceerd waarmee het verschijnsel 'sociale media' ontstond. Ook in de ruimte kunnen we ongekende ontwikkelingen verwachten, er wordt veel nieuwe kennis over het heelal vergaard.

In een Aapjaar worden vaak ook trends gezet, dus ook qua fashion en levensstijlen zijn er switches te verwachten. De grillige aapenergie zal helaas ook tot uiting komen in nieuwe natuurrampen waardoor er meer aandacht zal komen voor de klimaatverandering. Ook op politiek vlak kunnen er rampen ontstaan, mensen willen gehoord worden en sommige groeperingen laten hun ideeën gepaard gaan met aanslagen.
 

Persoonlijk

Op het persoonlijke vlak biedt het jaar van de Aap vooral heel veel kansen en ondernemingszin. Het raakt ons potentiëel en zorgt bij velen ook voor spirituele groei. Wat je aandacht geeft groeit, dus benut je talenten en draag bij aan een mooiere wereld!

Bron: Catharinaweb