Hoe lang brandt wierook?

Wierook kent verschillende verschijningsvormen waarvan de stokjes en de kegeltjes waarschijnlijk wel de bekendste zijn. In dit artikel informeren we je hoe lang deze soorten wierook gemiddeld branden zodat je precies weet wanneer je weer nieuwe wierook in huis moet

In de oudheid werd wierook gebrand om goden te eren en boze geesten te verjagen. Ook nu wordt wierook nog vaak gebrand maar nu vooral vanwege de heerlijke geur. Wierook is beschikbaar in ontzettend veel geuren, zo hebben we van HEM wierook al meer dan 75 soorten, en bestaat het ook in verschillende verschijngsvormen. Hiervan zijn de stokjes wierook waarschijnlijk het bekendst, daarnaast worden ook vaak kegeltjes wierook gebrand.

De stokjes wierook zijn meestal gemaakt van bamboe. Daarom heen zit een mengeling van hars en natuurlijke stoffen. Gemiddeld brandt zo'n stokje 20 tot 30 minuten. Factoren als de hoeveelheid tocht in huis en de lengte van het stokje zijn hierop van invloed. 

De kegeltjes wierook brand je in een kegelbrander. De samenstelling van de kegeltjes is vergelijkbaar met die van de stokjes. In dit geval is het mengsel niet om een stokje gerold, maar tot een kegel gerold. Ook de kegel wordt van bovenaf aangestoken en brandt langzaam op. Een kegeltje doet er ongeveer 20 minuten over. Wat resteert is een beetje as.