Demoon rahu of zwarte boeddha

  • Geplaatst op
  • Door Pauline Bok

In Thailand kwamen we een bijzondere boeddha tegen: de demoon Rahu ofwel de zwarte boeddha. Als je slechte invloeden weg wilt hebben dan kun je deze boeddha aanbieden.

In Bangkok is het sinds een tijdje mogelijk om fietstours door de stad te maken. Met een gids van bijvoorbeeld Co van Kessel Tours ga je op een (goede) fiets op pad door krioelend Bangkok om uiteindelijk in de Klongs terecht te komen. De klongs zijn kanalen in de buitenwijken van Bangkok. We zien houten huizen op palen, vrouwen die de was doen, en kinderen vanaf de houten steigers lachend in het water springen.

Ook komen we in een tempel terecht waar Phra Rahu  woont zoals de gids hem aanduidt. Hij legt uit dat Rahu een zwarte demoon was die zijn leven wilde beteren. Hij vroeg daarom aan Boeddha wat hij moest doen om ook een Boeddha te kunnen worden. Boeddha zei  ‘je kan nog zoveel mediteren, maar een Boeddha zul je nooit worden. Wel kun je jouw slechte krachten gebruiken om slechte zaken bij mensen weg te halen.’ En zo geschiedde het.

Zwarte boeddhaIn de tempels kun je nu aan Rahu, of zwarte boeddha, offeren als er iets niet goed gaat. Belangrijk is dan wel dat je iets zwarts offert. Met name voedsel, zwarte wierook en zwarte bloemen zijn gewenst. Ieder soort voedel heeft ook nog een eigen betekenis.

Zwarte boeddha gebruiken