Communie kadootjes inspiratie

  • Geplaatst op
  • Door Pauline Bok

Je heilige communie doen is een speciale gebeurtenis en daar hoort een mooi cadeau bij. Een rozenkrans is onlosmakelijk verbonden met de communie maar ook mooi Maria kado is een aanrader.

In ons assortiment vindt u een ruime keuze aan rozenkransen in verschillende kleuren. Bij iedere rozenkrans krijg je bovendien een handig organza bewaarzakje kado.

Rozenkrans met sieradenkistje

Behalve een rozenkrans zakje kun je deze ook bewaren in een mooi sieradendoosje. Bijvoorbeeld deze glitter variant uit India.

De rozenkrans of “Paternoster” is een katholieke gebedssnoer. De ‘ketting’ bestaat uit 59 kralen en begint met een kruisteken. Oorspronkelijk had hij 150 kralen die symbool stonden voor de 150 psalmen uit de Bijbel. De Rozenkrans die wij bidden, kregen we volgens de traditie doordat Maria hem in de 15de eeuw, aan Sint Dominicus de Guzman schonk, met de boodschap het “Wees gegroet” en het “Onze Vader” te bidden bij elk van de kralen. De psalmen werden dus vervangen door een “Wees Gegroet” wat het makkelijker maakte voor mensen die geen tijd hadden om de psalmen te bidden of deze niet konden lezen.
(Bron www.meneergodsdienst.wordpress.com)


Behalve rozenkransen hebben we ook verschillende Maria kado's. Bijvoorbeeld dit mooie notitieblok met verschillende (Spaanse) bidprentjes. Ook bedeltjes en een doosje met Maria behoort tot de mogelijkheden.

Tot slot hebben we uit Mexico mooie sieradenzakjes ook met een afbeelding van Maria.

Veel rozenkransen

Als u als communie werkgroep, kerk of oudergroep op zoek bent naar meerdere rozenkransen dan kunt u ook bij ons terecht. We doen u graag een mooie offerte via mail.