Bodnath tempel in Kathmandu

2 jaar geleden brachten mijn dochter Florine en ik een bezoek aan de Bodnath Tempel. Een grote stupa in de buitenwijken van Kathmandu. Deze tempel is een boeddhistische tempel en is gebouwd op een oude handelsweg naar Tibet.

Bodnath tempel Kathmandu2 jaar geleden brachten mijn dochter Florine en ik een bezoek aan de Bodnath Tempel. Een grote stupa in de buitenwijken van Kathmandu. Deze tempel is een boeddhistische tempel en is gebouwd op een oude handelsweg naar Tibet.

Na de annexatie van Tibet door China vluchtten vele boeddhistische monniken naar Nepal en met name Kathmandu, waarna ze zich voornamelijk in Bouddah, een wijk van Kathmanu, vestigden; het wordt niet voor niets ‘little Tibet’ genoemd tegenwoordig. In de omgeving zijn vele gompa’s en kloosters te vTibetaanse vlaggeninden.

Als je bij de tempel aan komt kun je een wandeling rondom de tempel maken. Doe dit altijd tegen de wijzers van de klok in. Ondertussen kun je de vele gebedsmolens draaien. Op en rondom de tempels zul je veel mensen zien die aan het mediteren en bidden zijn. Maar ook is de tempel zelf een handelsplaats en kun je ook zien hoe Tibetaanse gebedsvlaggen worden gemaakt. Ga hiervoor zeker even de verschillende zijstraten in en bekijk hoe de mensen hier het leven leven.