Afscheids kadootjes

Afscheid nemen is het einde van een periode, een vriendschap of een liefde. Het betekent ook een nieuwe fase waarin een herinnering aan het afscheid troost, warmte of kracht kan geven. Een afscheidskadootje kan zo’n herinnering zijn.

Afscheid nemen is het einde van een periode, een vriendschap of een liefde.  Het betekent ook een nieuwe fase waarin een herinnering aan het afscheid troost, warmte of kracht kan geven. Een afscheidskadootje kan zo’n herinnering zijn. We doen graag wat suggesties:

x

Voor iemand die op reis gaat

- Christoffel
Tegenwoordig is reizen iets vanzelfsprekends maar in de middeleeuwen was dit vaak een riskante onderneming. De reiziger bad daarom voordat hij op reis ging tot de heilige Christoffel, de patroonheilige van de reiziger.  Christoffel werd in die periode zo bewonderd dat mensen geloofden dat als zij die dag een afbeelding van Christoffel zagen, zie die dag niet zouden overlijden.
 

Nog altijd nemen mensen die op reis gaan een Christoffel mee. We hebben van deze Christoffel zilveren hangers, bedeltjes en een sleutelhanger.
 

- Geluks sleutelhanger voor aan je tas
Iemand die voor een (langere) tijd op reis gaat kan niet al te veel meenemen. Een klein kadootje is daarom handig en een sleutelhanger dan vooral praktisch. Je kunt er de sleutel van je hotelkamer aan doen en je kan deze makkelijk bevestigen aan je reistas.  Bijvoorbeeld een leuke boeddha sleutelhanger, een beschermengeltje of een olifantje.


Als je weg gaat bij je werk

- Ik geef je …..

Als je ergens weg gaat wil je diegene graag iets geven waar hij/zij iets  mee heeft. Dit kan met onze selectie kaartjes ‘ik geef je….’ Je vindt meerdere kaartjes in een doosje zodat iedereen kan nemen wat hij of zij nodig heeft: geluk, liefde, vriendschap, kracht of wijsheid. 
 

- Kaartje met een gelukspoppetje
Een leuk kaartje met daaraan een mooi gelukspoppetje van hout. Op het kaartje staat ‘draag dit gelukspoppetje bij je en het geluk is met je’. Op de achterkant kun je een persoonlijke boodschap zetten.


- Gelukszakje
We hebben verschillende gelukszakjes in verschillende prijsklassen. Bijvoorbeeld met een geluksmuntje maar ook een organza zakje met een poppetje, boeddha,muntje en een gelukssteentje.
 

Vooreen collega die weg gaat op je werk

-          Nieuwe baan!
Om iemand heel veel succes in een nieuwe baan te wensen kun je een leuk kadootje geven. Bijvoorbeeld een klein boeddhabeeldje dat geluk kan geven op de nieuwe werkplaats of een gelukskaartje met een toepasselijke tekst. 
 

- Een collega gaat voor zichzelf beginnen
Voor iedereen die een eigen bedrijf heeft is een gelukskat een must.  Een zwaaiende kat zorgt voor nieuwe klanten en welvaart .

 

 Afscheid van juf / meester

 De juf of meester heeft zich het hele jaar met hart en ziel ingezet om er een leerzaam en leuk jaar van te maken. Om hem/haar daar voor te bedanken is het leuk om een kleine herinnering te geven. Wat is leuker om een beetje geluk te geven. Bijvoorbeeld een gelukszakje of zo’n schattig geluks gummetje.