Mees Kees op de planken - CITO-toets

  • Geplaatst op
  • Door Pauline Bok

n de derde film van Mees Kees zit de klas in groep 8 en komt alles langs wat je in groep acht meemaakt. Ook moet de klas de CITO toets doen.

n de derde film van Mees Kees zit de klas in groep 8 en komt alles langs wat je in groep acht meemaakt. De klas van Mees Kees (Willem Voogd) mag bijvoorbeeld een toneelstuk gaan maken. Iedereen heeft er zin in, totdat ze er achter komen dat het stuk dat directrice Dreus (Sanne Wallis de Vries) heeft uitgekozen verschrikkelijk saai is. Het moet bovendien worden opgevoerd in het zaaltje van het nabijgelegen bejaardenhuis; best een enge plek om rond te lopen. Mees Kees probeert het een en ander op te lossen en geeft het stuk een eigen draai, zoals alleen Mees Kees dat kan.

Ook moet de klas de CITO toets doen. Een spannende aangelegenheid. Tobias wil helemaal niet weg bij Mees Kees en verprutst daarom zijn 1e keer zijn CITO Toets met opzet. Nadat Mees Kees verhuisd is naar de kleuters begrijpt Tobias dat het misschien niet zo slim was en biecht op dat hij met opzet zijn toets zo slecht heeft gemaakt. Als Tobias zijn CITO toets opnieuw mag maken wensen zijn klasgenoten hem allemaal veel succes en krijgt hij hun gelukspoppetjes. Het laat zich natuurlijk raden dat hij de 2e keer zijn CITO toets heel goed maakt.

Ook zo'n leuke sleutelhanger maken? De gelukspoppetjes shop je in onze rubriek gelukspoppetjes.

Sleutelhanger CITO toets