Wat is een talisman

  • Geplaatst op
  • Door Pauline Bok
Wat is een talisman

Een talisman is een uitgesneden figuur of gravure, zoals op een munt, met magische krachten dat waarschuwt voor het kwade of geluk brengt. In deze blog geven we verschillende vormen van talismannen.

Een talisman is een voorwerp dat je beschermt tegen ongeluk, en wordt ook wel eens een amulet genoemd. Er is wel een verschil: een amulet weert vooral negatieve krachten, en een talisman trekt positieve krachten aan. Een specifiekere beschrijving is: een uitgesneden figuur of gravure met magische krachten dat waarschuwt voor het kwade of geluk brengt. De meeste mensen houden zich niet aan deze omschrijving en vinden alles wat voor hun geluk brengt een talisman.

 

In onze webshop vind je verschillende vormen van talismannen. Zo hebben we een mooie reeks aan beschermengelen van het merk ''Een Wens". Verschillende engelen met een specifieke 'kracht' zoals succes, gezondheid en vriendschap maar ook voor moederdag is er zo'n mooie beschermengel.

 

Een ander goed voorbeeld van een talisman zijn de verschillende geluksmunten die u in onze webwinkel vindt. Ook deze munten zijn in verschillende th

ema's verkrijgbaar. Bijvoorbeeld voor op reis, om te laten weten dat je aan iemand denkt of voor iemand die goud waard is.

 

Ben je toch op zoek naar een amulet? Kijk dan eens naar onze ruime selectie Thaise amuletten.