Nieuwe soorten edelstenen en geluksstenen op onze website

In onze webshop kunt u al een selectie leuke edelstenen vinden waaronder hangertjes, edelsteen armbandjes, losse stenen en meer. We hebben recentelijk een aantal nieuwe categorieën toegevoegd namelijk aventurijn, bloemagaat, agaat, de gouden driehoek, labradoriet en malachiet. In deze blog kunt u meer vinden over de achtergronden van deze mooie edelstenen.

In onze webshop vindt u een selectie van de meest bekende edelstenen. Naast rozenkwarts, tijgeroog en amethist hebben we hier nu een aantal nieuwe soorten aan toegevoegd. In deze blog geven we een uitleg van de bekende werking. Let op! Edelstenen kunnen nooit dienen ter vervanging van medicijnen of reguliere behandelingen. Neem in geval van klachten altijd contact op met een arts. 

 

Aventurijn

Aventurijn of aventurien is een groen tot rood-bruin gekleurde variëteit van het mineraal kwarts. Meestal komt deze edelsteen in de groene en geslepen variant voor. Aventurijn werkt kalmerend en beschermend en bevordert een gevoel van welzijn. De steen trekt voorspoed en geluk aan en motiveert je om je dromen waar te maken. De steen stimuleert tolerantie, geduld, enthousiasme, inlevingsvermogen, individualiteit en het bedenken van ideeën. De Oude Grieken naaiden aventurijn in de kleding van een krijger om zo zijn moed, eerzucht en optimisme te behouden.

 

Bloemagaat

Bloemagaat is pas recentelijk ontdekt namelijk in 2018. De steen is semi-transparant roze. Er zitten witte spikkeltjes in, wat doet denken aan zaadjes van een bloem, en bevat ook andere witte tekeningen van chalcedoon wat kan denken aan allerlei bloemblaadjes in een bloemenveld.

 

Bloemagaat kent een zachte en voedende spirituele energie. Het is bij uitstek een goede steen voor het stimuleren van groei, bloemagaat wil je er namelijk aan herinneren dat elke groei ontstaat vanuit iets kleins, zoals het zaadje van de bloem, maar uit kan groeien tot een prachtig potentieel.

 

Agaat

Agaat is een doorzichtige, maar soms ook opake variëteit van kwarts en een subvariëteit van chalcedoon. De naam agaat komt van het Griekse Ἀχάτης, Achatès, de naam van de huidige rivier de Dirillo in het zuiden van Sicilië, waar agaten en andere chalcedonen gevonden werden.

 

Van oudsher werd agaat gedragen als gelukssteen of ter genezing. Er werden ook gebruiksartikelen van agaat gemaakt zoals knoopjes. Er wordt een aantal geneeskrachtige werkingen aan agaat toegekend, zoals bescherming tijdens zwangerschap, tegen hoofdpijn, huidaandoeningen en evenwichtsstoornissen. 

 

Gouden driehoek 

Het is gebruikelijk dat in een omgeving waar mensen samen leven de energieën heftig in beweging zijn. Dit spreekt voor zich omdat elk mens zijn energiehuishouding met zich meebrengt en deze zijn allen verschillend. Natuurlijk botst dit zo af en toe. De gouden driehoek van edelstenen kan hierbij echt helpen, als de Amethist, Rozenkwarts en Bergkristal in een driehoek worden geplaatst  ontstaat er een positieve energiestroom die alles ten goede komt. U zult merken dat de stemming in huis zal verbeteren.

 

Drie stenen in een driehoek, 3 heeft een sterke betekenis in het leven. Denk aan de 3 eenheid in de kerk, 3 primaire levensbehoeften, levensfasen etc. ook in de geometrie en wiskunde komt het getal 3 en de driehoek zeer vaak weer terug.  Door de driehoek te gebruiken zullen de energieën van de stenen zich onderling koppelen en zal het hele huis voorzien worden van positieve energiebanen welke de verschillende negatieve energieën zullen oplossen waardoor samen leven een stuk prettiger wordt.

 

De gouden driehoek versterkt de individuele eigenschappen van de stenen 
• Amethist: Helpt ontspannen, maakt minder druk, tegen stress en spanning. 
• Bergkristal: Reinigt energie en aura, maakt vitaler en helder. Tegen pijn.
• Rozenkwarts: Maakt gedachten helder, zorgt voor harmonie en liefde.

 

Labradoriet

Het mineraal labradoriet is een calcium-natrium-aluminium-tectosilicaat met de chemische formule (Ca,Na)(Si,Al)4O8. Het karakteristieke kleurenspel, dat labradoriseren wordt genoemd, wordt veroorzaakt doordat het licht breekt op microscopisch kleine kristalletjes van verschillende donkere mineralen, die op de splijtvlakken liggen. Labradoriet komt meestal vormeloos of korrelig voor; het mineraal vormt zelden of nooit kristallen. Labradoriet is van de edel- sierstenen die zo'n kleurenspel vertonen ongetwijfeld de bekendste.

 

Labradoriet is een sterk beschermende en spirituele steen. Het beschermt het eigen energieveld (aura) tegen negatieve invloeden uit de omgeving en mensen die energie bij je wegnemen. De steen vermindert angst en geeft kracht, (zelf)vertrouwen en doorzettingsvermogen. 

 

Malachiet 

Malachiet is een mineraal dat als edelsteen wordt gebruikt.  De naam van het mineraal is afkomstig uit het Grieks en verwijst naar de kleur van de malve (kaasjeskruid) Malachiet werd al vroeg als edelsteen bewerkt. In Egypte werden er cameeën, amuletten en siervoorwerpen van vervaardigd. Ook de Grieken en Romeinen kenden malachiet. 

Malachiet is een krachtig werkende steen. Het beschermt tegen straling, vervuiling, ongevallen en andere bronnen van negatieve energie en gevaar. De steen brengt emotionele balans en stabiliteit en maakt weerbaarder. Het vermindert angst en kan onderdrukte gevoelens en ervaringen naar de oppervlakte brengen.