Help mijn kind slaapt slecht! Soms helpt een beetje geluk ...

  • Geplaatst op
  • Door Pauline Bok
Help mijn kind slaapt slecht! Soms helpt een beetje geluk ...

Een waarschuwing vooraf! Als uw kind (serieuze) slaapproblemen heeft, raadpleeg dan altijd een arts. In dit artikel willen wij u informeren hoe u op een leuke manier uw kind kan helpen om beter te slapen. Wij hebben verschillende producten die hierbij kunnen helpen.

In onze webshop vindt u een tweetal producten die u en/of uw kind kunnen helpen om beter te slapen namelijk de dromenvanger en de worry dolls. Beide kunnen helpen om uw kind een steuntje in de rug te geven om in slaap te vallen.

Helemaal uit Guatemala komen de worry doll of zorgenpoppetjes. Guatemalteken gebruiken deze poppetjes om hun kinderen hun zorgen voor het slapen gaan, kwijt te laten raken. Hoe kunt u het poppetje gebruiken? Ga met uw kind op de rand van het bed zitten en vertel dat deze kleine poppetjes kunnen helpen om dingen waar je je druk over maakt, kwijt te raken. Aan ieder poppetje kun je 1 zorg vertellen. Leg daarna het poppetje onder je kussen. Als jij dan slaapt haalt het poppetje de zorg uit je hoofd en kun je lekker slapen. Stop ze als je wakker wordt weer in het bewaarzakje.

De dromenvanger komt uit Noord-Amerika. Deze is 'bedacht' door de Indianen in Noord Amerika. Zij geloven dat de dromenvanger bestaat uit een web met daaronder draden. Als je gaat dromen blijven de kwade dromen in het web hangen en alleen de mooie dromen glijden langs de draden in je hoofd. 

Je kunt met je kind vertellen dat de Indianen hun kinderen helpen door de dromenvanger boven hun bed te hangen. Je kunt bijvoorbeeld het kind zelf een mooie dromenvanger laten uitkiezen. Hang deze boven het bed en vertel voor het slapen gaan waar de dromenvanger voor bedoeld is.

Slaap lekker!