De geurigste kadootjes met een beetje geluk

Handen wassen is sinds corona weer extra in de aandacht gekomen. Maar behalve het hygiënische aspecten is zeep ook een heel leuk kadootje om te geven en te krijgen en het kan in veel vormen.

Het eerste bewijs voor het gebruik van zeep is bijna vijfduizend jaar oud en stamt uit Babylon. Een cilinder van klei uit 2800 v.Chr. bleek een zeepachtige substantie te bevatten en ook werd een Babylonisch kleitablet van  2200 v.Chr. gevonden waar een samenstelling op staat beschreven die mogelijk een zeepachtige substantie op zou leveren als er lang genoeg wordt gekookt. Ook de Oude Egyptenaren gebruikten regelmatig zeep, waarbij de oliën van zowel dierlijke als plantaardige afkomst waren.

 

In Nederland werd zeep in eerste instantie gebruikt als schoonmaakmiddel. Pas na de 2e wereldoorlog kwam het als persoonlijk hygiënemiddel in beeld. In de coronatijd is het handen wassen in beeld gekomen als één van de belangrijke maatregelen om het virus terug te dringen. Je zou zeep dus kunnen zien als een noodzakelijk product maar het kan ook erg leuk zijn!.

Bijvoorbeeld in de vorm van leuke zeeproosjes zoals op de foto hiernaast. Dit is zeep geperst in de vorm van dunne blaadjes. Je kunt één of meerdere van deze zeepblaadjes gebruiken om je handen te wassen. In een doorzichtig kadodoosje zitten drie van deze leuke zeepjes.

 

Nog een zeep in een bijzondere vorm zijn de zeepjes in kleine zeepblaadjes. Je kunt een klein bloemetje  nemen en dit gebruiken om je handen te wassen. In een leuk organza zakje zit genoeg zeepjes om een maand lang je handen te wassen. 

 

Recentelijk hebben we een aantal leuke nieuwe producten met zeepjes toegevoegd. In een klein kadozakje zit een gastenzeepje met een leuk kaartje. In verschillende thema's zoals bedankt, veel geluk, hartjes en klein kadootje zijn er organza zakjes met een klein gastenzeepje van ongeveer 50 gram. Deze zeepjes zijn beschikbaar in bloemvorm en als hartje. Het zeepje ruikt ook nog eens heerlijk. 

 

Deze en alle zeepproductjes vind je bij de kleine kadootjes onder het kopje zeepkadootjes.

 

Bron Historie zeep: Wikipedia.