Chinees nieuwjaar vieren in Nederland

Chinees nieuwjaar vieren in Nederland

Op 16 februari start na de viering van het Chinees nieuwjaar het jaar van de hond. Ook in Nederland kun je verschillende vieringen van het Chinees Nieuwjaar bijwonen en zo je geluk voor het nieuwe jaar verzekeren.

Chinees Nieuwjaar
Het Chinees Nieuwjaar is het belangrijkste feest van het jaar in de Chinese cultuur en vindt altijd plaats aan het eind van januari of in het begin van februari, dit als gevolg van het verschil tussen de westerse en de Chinese kalender. Op 16 februari 2018 begint het Chinese Nieuwjaar, het jaar van de Hond. Als vanouds wordt het Chinese Nieuwjaar ook in verschillende plaasten in Nederland uitbundig gevierd. 

Den Haag

Op 17 februari 2018 staat de binnenstad van Den Haag in het teken van het Chinese Nieuwjaar. In en rondom het Stadhuis van Den Haag wordt het nieuwe jaar gevierd met Chinese draken en leeuwen, vuurwerk op het Spuiplein en optredens van Chinese en Nederlandse artiesten in het Atrium van het stadhuis. Elk jaar komen er honderden mensen uit alle delen van het land naar dit evenement om samen met de Chinese gemeenschap in Nederland het begin van het nieuwe Chinese jaar feestelijk in te luiden.

Alle informatie en tijden vindt u op deze website: https://www.chineesnieuwjaar-denhaag.nl

Amsterdam

In de Amsterdamse Chinese Nieuwmarktbuurt staat een echte boeddhistische tempel: de Fo Guang Shan He Hua. Bij de Chinese tempel vindt jaarlijks de Chinese nieuwjaarsviering plaats. Mocht je trek krijgen van al het spektakel dan kun je je tegoed doen aan Chinees eten dat in deze Chinese buurt in overvloed te vinden is.  Het programma vind je op de website van de tempel: https://www.facebook.com/HeHuaTemple/

Rotterdam

Het festival vindt voornamelijk plaats in Wijkpark Oude Westen. Op zaterdag wordt de leeuw ontwaakt tijdens een ceremonie, waarna er een optocht langs de ondernemers langs de Westersingel, Mauritsweg,West-Kruiskade en de 1e Middellandstraat volgt. In het park is ondertussen van alles te beleven rond de Chinese cultuur. Zo kun je je naam laten kalligraferen, iets lekkers halen bij de pop-up restaurantjes en meedoen aan verschillende workshops. De viering wordt afgesloten met een vuurwerkshow. Verder stuit je tussen 12 en 18 februari ook op allerlei evenementen in de rest van de stad. Zo is er op zondag een extra leeuwendans op Katendrecht en wordt de start van het Chinees Nieuwjaar op vrijdag in de Doelen gevierd met een speciaal concert genaamd Sounds of China. Check hier het volledige programma.

Dit zijn de Chinese nieuwjaarsvieringen met een uitgebreid programma, vaak gratis toegankelijk. Wil je nog een viering aan deze lijst toevoegen? Laat het ons dan weten!.